WTC Turku Kansainvälistymispalkinto

WTC Turku -kansainvälistymispalkinto tunnustaa ja kannustaa varsinaissuomalaisia yrityksiä, jotka ovat menestyneet kansainvälisillä markkinoilla.

Palkinnon historia juontaa juurensa Turun Kauppakamarin vientipalkinnosta. Tämä kunniapalkintokansainväliselle yritykselle jaettiin viimeksi vuonna 2021, ja yhteensä 14 kertaa. 

Palkinto on uudistunut vuonna 2023, ja tunnetaan nyt nimellä Kansainvälistymispalkinto. Palkinnon jakaa nyt World Trade Center Turku alueen kansainvälisesti ansioituneelle yritykselle ja palkinnon tavoitteena on nostaa esiin esimerkillistä toimintaa kansainvälisillä markkinoilla tai uusia markkina-avauksia tehtäessä.

WTC Turku Kansainvälistymispalkinnon kriteerinä on, että voittaja on toiminut vähintään kolme vuotta kansainvälisillä markkinoilla ja osoittanut jatkuvaa kasvua kansainvälisessä toiminnassaan. Yhtiön toiminnan tulee olla vakiintunutta ja taloudellisesti vakaalla pohjalla.

Palkinnon saaja on esimerkiksi luonut innovatiivisia ratkaisuja tai tuotteita, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kysyntää ulkomaisilla markkinoilla. Mahdollisesti yritys on myös edistänyt varsinaissuomalaisen osaamisen ja brändin tunnettuutta maailmalla ja toiminut esikuvana ja innoittajana muille alueen yrityksille.

Myös muu merkittävä meriitti kansainvälistymisen saralla otetaan huomioon ehdotuksia arvioitaessa.

WTC Turun taustaorganisaatiot Turun Kauppakamari, Business Turku ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ehdottavat kukin yhtä paikallista yritystä palkinnon saajaksi, ja lisäksi WTC Klubilaiset voivat ehdottaa yritystä.

WTC Turku Ry:n hallitus valitsee voittajayrityksen, joka palkitaan vuosittain WTC Turun vuosikokouksen yhteydessä pidettävässä tilaisuudessa.