WTC Turku Kansainvälistymispalkinto

WTC Turku -kansainvälistymispalkinto tunnustaa ja kannustaa varsinaissuomalaisia yrityksiä, jotka ovat menestyneet kansainvälisillä markkinoilla.

Palkinnon historia juontaa juurensa Turun Kauppakamarin vientipalkinnosta, joka oli vuosittain jaettava kunniapalkinto vuoden kansainväliselle yritykselle. Vientipalkinto jaettiin viimeksi vuonna 2021, ja yhteensä 14 kertaa. Palkinnon saivat Perkin Elmer, Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group, Elomatic Oy, Teleste Oy, Hytest Oy, Biovian Oy, Pemamek Oy ja Langh Tech Oy.

Palkinto on uudistunut vuonna 2023, ja tunnetaan nyt nimellä Kansainvälistymispalkinto.

WTC Turku Kansainvälistymispalkinnon kriteerinä on, että voittaja on toiminut vähintään kolme vuotta kansainvälisillä markkinoilla ja osoittanut jatkuvaa kasvua kansainvälisessä toiminnassaan. Yhtiön toiminnan tulee olla vakiintunutta ja taloudellisesti vakaalla pohjalla.

Palkinnon saaja on esimerkiksi luonut innovatiivisia ratkaisuja tai tuotteita, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kysyntää ulkomaisilla markkinoilla. Mahdollisesti yritys on myös edistänyt varsinaissuomalaisen osaamisen ja brändin tunnettuutta maailmalla ja toiminut esikuvana ja innoittajana muille alueen yrityksille.

Myös muu merkittävä meriitti kansainvälistymisen saralla otetaan huomioon ehdotuksia arvioitaessa.

WTC Turun taustaorganisaatiot Turun Kauppakamari, Turku Science Park Oy ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ehdottavat kukin yhtä paikallista yritystä palkinnon saajaksi, ja lisäksi WTC Klubilaiset voivat ehdottaa yritystä.

WTC Turku Ry:n hallitus valitsee voittajayrityksen, joka palkitaan vuosittain WTC Turun vuosikokouksen yhteydessä pidettävässä tilaisuudessa.